LED осветителни тела

LED осветлението има нужда от стабилна електрическа енергия и стабилен волтаж, за да функционира максимално ефективно. Поради тази причина LED захранването е най-важната част от всяка LED система за осветление. LED захранването е електрическо устройството, което регулира подаването на стабилен прав ток и осигурява необходимото напрежение за LED ...

LED осветлението има нужда от стабилна електрическа енергия и стабилен волтаж, за да функционира максимално ефективно. Поради тази причина LED захранването е най-важната част от всяка LED система за осветление. LED захранването е електрическо устройството, което регулира подаването на стабилен прав ток и осигурява необходимото напрежение за LED лампите. Количеството електрическа енергия, от която има нужда LED осветлението, се променя според температурата. LED захранването отчита тези промени, и регулира подаването.

С подходящото LED захранването, LED осветлението няма да пострада от евентуални колебания в напрежението по линията. Без LED захранване, LED осветлението може да получи непропорционално захранване, което може да доведе до по-високи температури в LED лампите. В резултат на това, експлоатационният им период ще намалее значително.

LED захранванията могат да се използват за външно и вътрешно осветление. Отлично приложение намират в индустриални сгради и дворове, както и в търговски обекти. Могат да се използват за захранване на LED лампи във и около жилищни сгради, дворове, градини, паркове. LED захранванията са подходящи за захранване и на LEDтабели. Освен това, могат да се използват и за захранване на интериорно и екстериорно LED осветление на автомобили.

Някои LED захранвания правят възможно затъмняването на LED лампите, а също така дават възможност и за промяна на цветовете им.

LED захранванията за затъмняване на LED лампите могат да ги затъмняват напълно – от 100% до 0%. Затъмняването може да се осъществи чрез намаляване на тока в права посока. Най-използваният начин за затъмняване, обаче, е чрез импулсна модулация посредством дигитален контролер. Честотата при използването на този метод може да варира в много високи граници – от 100 модулации в секунда до стотици хиляди модулации в секунда. По време на затъмняването няма трептене на светлината на LED лампата. Затъмнението с импулсна модулация  се извършва с минимална промяна цвета на LED осветлението. Освен това, при затъмняването няма никаква загуба на ефективност, тъй като LED лампите работят при същия ток и същото напрежение.

LED захранванията променят цвета на LED лампичките като затъмняват различно оцветени светодиоди. Друг начин за промяна на цвета на LED лампите е използването на цветови секвенатор. Той получава 10 или 24 волта от LED захранването и ги превръща в три цвята, които обикновено са син, зелен и червен. Тези три цвята могат да бъдат смесени, за да се създаде широк спектър от цветове.

Тъй като LED захранването е жизнено важна част от една LED осветителна система, ние от Beghler ви предлагаме отличен избор между висококачествени LED захранвания с различни приложения.

Още

LED осветителни тела 

за страница
Показване на 1 - 12 от 29 артикула
Показване на 1 - 12 от 29 артикула